Jelpperi suomeksi
Jelpperi in english

Projektorin tai videotykin asennus

Haluatko asentaa videotykin seinälle tai projektorin kattoon?
Tarvitsetko apua telineen valintaan?
Ehkä asennuskorkeus tai valkokankaan asettelu mietityttää?

Jelpperi asennuspalvelu auttaa sinua.

Olen on tehnyt lukuisia erilaisia kodin ja toimiston viihdelaitteiden asennuksia ja kiinnityksiä. Mm. Sonyn, Samsunging, Lg:n ja muiden valmistajien taulutelevisiot. Lisäksi soundbarit mm. Bose ja Sonos sekä kotiteatterikaiuttimet kuten Genelec. Myös Samsung Frame ja No Cap- seinätelineen asennus. Projektoriasennuksia mm. Epson, BenQ, Optoma mm. asennukset kattoon telineellä.

Projektori asennus Jelpperi

Taulutelevision ja projektorin asennushinnat:

1 h. asennuskäynnin hinta on keskimäärin n. 145-160 €.
(sisältäen mm. ruuvit, proput, ankkurointimassan, matkakulu, paikoitus)

Jelpperi tarjouspyyntö

Saat Jelpperi asennustyöstä kotitalousvähennyksen.
Hinnat sis. alv. 24 %

Kotitalousvähennys Jelpperi

Muutama huomio asennuksesta

Kun haluat projektorin seinäasennuksen, voit tutustua etukäteen oheiseen infoon

  1. Soveltuuko seinämateriaali/kattomateriaali kiinnitykseen
  2. Onko teline juuri sopiva malliltaan
  3. Onko seinän tai katon sisällä sähköjohtoja tai vesiputkia
  4. Mikä on sopiva asennuskorkeus
  5. Projektorin etäisyys kankaasta
  6. Tarvitseeko johdot (hdmi johto, antennijohto, verkkokaapeli) piilottaa johtokourulla
Jelpperi auttaa kaikissa näissä asioissa sinua ja saat asennuksen kätevästi.

Seinämateriaalit

Kipsilevyseinä soveltuu hyvin television seinäasennukseen, mutta telineen tulee soveltua tähän asennustapaan. Kipsilevyssä käytetään yleensä kipsilevylle soveltuvia kiinnitystarvikkeita. Betoniseinä on turvallisempi asennuspaikka seinäasennukselle ja samat kiinnitystarvikkeet soveltuvat myös betoniseinille. Voit laittaa viestiä etukäteen ja kysyä. Kipsilevyseinä (väliseinät) on ontto koputtaessa, kun taas betoniseinä (ulkoseinät) on selvästi kiinteä koputtaessa.
Huom. Jelpperi tuo mukana kiinnitystarvikkeet eri seinämateriaaleille.

Telineen koko ja malli

Varmista, että kiinteä seinäteline, projektorin teline tai varrellinen seinäteline soveltuu television taakse. Jos hankit tv seinätelineen samalla kuin television, myyjä osaa auttaa asiassa. VESA standardi on tärkein telinettä ostaessa. Projektorin telineen tulisi olla riittävän tukeva, jos projektori on esim. isompi 4K projektori. Osa varrellisista telineistä painaa jo itsessään aika paljon. Huom. Voit laittaa viestiä etukäteen telineestä, niin katsotaan sopiva malli.

vesa_televisio_asennusstandardi

HUOM. Oheisessa tv-telineessä hieman haasteita väliseiniin, kipsilevyseiniin ja vanhoihin ydinkeskustan seinärakenteisiin asennuksissa. Mallissa liian pien alue, jolle paino seinäkannakkeessä/kiinnityspisteessä tulee, kun tv vedetään ulos varren varaan.

Jelpperi tv seinäteline asennus suositus

Sähköjohdot ja vesiputket

Seinämateriaali on hyvä tarkastaa ennen asennusta, ettei sisällä mene vesiputkia tai sähköjohtoja. Rakenneilmaisimella nähdään onko asennuskohdassa esteitä yms.
Huom. Jelpperillä on rakenneilmaisin aina mukana tätä varten ja tarkastaa aina seinään ennen asennusta.

Asennuskorkeus

Asennuskorkeus on yleisesti keskimäärin lattiasta mitattuna ollut n. 50-80 cm. välillä. Hyvä korkeus mittaamiseen on tarkistaa katsojan istuessa sohvalla rennosti silmien korkeus esim. 100cm. ja merkitä tämä kohta seinään. Tämä korkeus on television keskipiste ja kun katsot television ruudun korkeuden esim. 50cm. ja jaat sen kahdella (25cm.), voit merkata tv alareunan 25cm. alemmas (100cm.-25cm. = 75cm.). Tällöin näet sopivan asennuskorkeuden.
Huom. Jelpperi katsoo kanssasi parhaan asennuskorkeuden.

taulutelevisio_asennuskorkeus

Etäisyys seinästä

Etäisyys seinästä määrittyy yleensä tv seinätelineen mukaan, miten syvä se on malliltaan. Tv tulee seinästä ulos telineen syvyyden verran. Varrelliset mallit, kuten yllä kuvissa, soveltuvat betoniseiniin ja niitä voi vetää turvallisesti silloin ulos seinästä. Projektorin asennuksessa tulee huomioida etäisyys valkokankaasta. Lisäksi projektorin etäisyys pitää olla riittävä takana olevasta seinästä erityisesti ilmanoton ja suodattimen vaihdon kannalta.

Johtojen piilotus johtokourulla

Johdot saadan piiloon nätisti asentamalla johtokourut johdoille, television asennuksen jälkeen. Samsung Frame tai muut vastaavat älytelevisiot sisältävät ohuen johdon, jonka kanssa tulee olla varovainen. Se saadaan nätisti piiloon ohuella johtokourulla. Jos sinulla on useita johtoja, silloin käytetään paksumpaa kourua, joka sekin saadaan siististi asennettua.
Huom. Jelpperi tuo mukanaan johtokotelon ja asentaa tarvittaessa johdot siististi.

Viihdelaitteiden asennuspalvelut

jelpperi_vastuuvakuutus

Jelpperillä on IF - vastuuvakuutus.

Katso hintoja lisää esimerkkihinnastosta.
Hinta sis. alv 24 %

Katso kohteita Jelpperi Instagramista!
Jelpperi Instagram #jelpperi #jelpperiasennuspalvelu

Jelpperi Apumiespalvelu Instagram